Hoe verwijder ik vocht of vuil tussen de ruiten van mijn oven of magnetron?

Tijdens het gebruik van uw oven of (combi)magnetron komt er vocht vrij, hierdoor ontstaat condens tussen de ruiten van de deur. Deze vocht vlekken ontstaan vaak op dezelfde plek: links, rechts en onderin. Dit is de normale werking van het apparaat, het vocht verdwijnt vanzelf.

Verdwijnt het vocht niet vanzelf of zit er vuil tussen de ruiten, lees dan hieronder hoe u dit schoonmaakt.

Oven
Reinig de ovendeur volgens de ETNA handleiding van uw oven. Staat er geen beschrijving in de handleiding? Dan is deze handeling niet geschikt voor een gebruiker om uit te voerenmaak een afspraak met een monteur.

Magnetron, combimagnetron
Deze handeling is niet geschikt om zelf uit te voeren voor een gebruikerMaak een afspraak met een monteur.

Tips om het zelf te doen

Let op: deze tips zijn op eigen risico, doe voorzichtig.

• Gebruik een lang dun voorwerp om via de onderkant vuil tussen de ruiten weg te halen.

• Piepschuim tussen de ruiten
    Is de oven of magnetron nieuw en zit er piepschuim tussen de ruiten? Neem dan contact op met onze klantenservice.
    Wilt u het zelf proberen weg te halen? Zet dan de stofzuiger aan de onderkant van de ruit en zuig de piepschuimkorreltjes op.