Hoe (de)activeer ik het kinderslot van mijn kookplaat?

Kinderslot wordt ook wel kinderbeveiliging of toetsvergrendeling genoemd. Als het kinderslot actief is wordt dit bij sommige kookplaten weergegeven door een “L” van “lock” op het display of het sleutelsymbooltje.

Zodra je het kinderslot inschakelt, werkt de bediening van je kookplaat niet. Gebruik deze functie bijvoorbeeld als je de kookplaat schoonmaakt. 


Kinderslot inschakelen 

  1. Zoek het icoontje van een sleutel op je kookplaat.  
  2. Houdt het sleutel-icoontje ingedrukt totdat de kookplaat een geluidssignaal geeft en het lampje naast het sleutel-icoontje aan gaat.  
  3. Het kinderslot is nu ingeschakeld.  


Kinderslot uitschakelen 

Om de kinderslotfunctie uit te schakelen volg je dezelfde stappen als bij het inschakelen. Het enige verschil is dat het lampje naast het sleutel-icoontje uit gaat. 


De uitleg werkt niet bij mijn kookplaat, wat nu? 

Werkt deze omschrijving niet voor jouw kookplaat? Kijk dan in de ETNA handleiding van je kookplaat hoe je het kinderslot in- of uitschakelt. Bij sommige kookplaten (de)activeer je het kinderslot met een bepaalde toetsencombinatie.


Bij de modellen KI260ZT (731950), KI2160RVS (736919) en KI1160ZT (736954) wordt de vergrendelingsstand automatisch uitgeschakeld als de kookplaat in stand-by modus gaat. 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.