Wat doe ik als mijn afzuigkap niet goed afzuigt?

Hoe los ik dit probleem op?

Mijn afzuigkap is nieuw

Is je afzuigkap nieuw en net geïnstalleerd, dan is het apparaat mogelijk niet goed geplaatst. Neem contact op met je keukenleverancier. Heb je de afzuigkap zelf geplaatst, raadpleeg dan het installatievoorschrift.

Mijn afzuigkap heb ik al een tijdje in gebruik

Controleer of alle filters schoon zijn, bij een vies filter (vetfilter, koolstoffilter, fijnstoffilter) neemt de zuigkracht na verloop van tijd af. Lees in dit artikel meer over het schoonmaken van je afzuigkap en de filters: Hoe maak ik mijn afzuigkap schoon?

Hoe nu verder?

Zuigt je afzuigkap nog steeds niet goed af? Maak een afspraak met een ETNA monteur. Het probleem zit mogelijk in de afvoerbuis, dit los je niet zelf op.