Het bakken in mijn oven lukt niet, hoe kan dat?

Heeft u een taart of cake gebakken en gaart uw baksel niet goed of ongelijk? Bekijk de onderstaande tips over het gebruik van uw oven. 


  • Verwarm uw oven goed voor, liever wat te lang dan te kort zodat de oven aan alle kanten dezelfde temperatuur heeft en uw baksel gelijkmatig gaart. Lukt het toch niet, verwarm je oven de volgende keer dan nog langer voor. 
  • Gaat de bovenkant te hard? Zet uw baksel dan lager in de oven. Gaat de onderkant te hard? Zet uw baksel dan hoger in de oven.
  • Zorg ervoor dat je producten op kamertemperatuur zijn. 
  • Bakt u op één niveau en heeft u een oven met de functie hetelucht + onderwarmte? Gebruik dan deze stand. 
  • Bakt u op meerdere niveaus tegelijk? Gebruik dan de stand hetelucht. 
  • Gebruik alleen in de oven wat u nodig heeft voor het bakken. Laat bijvoorbeeld geen bakplaat in de oven liggen, dat houdt de warmte tegen. 
  • Is uw oven nieuw? In het begin is het altijd even wennen hoe uw oven werkt.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.