Fornuizen

Wat betekent de C2 melding van mijn ETNA fornuis?

Dit artikel is van toepassing op de modelnummers FIV760RVS (725659) en FIV760WIT (658767).  


Door een fout in de handleiding kan het kinderslot niet juist geactiveerd worden. In de handleiding staat dat de twee middelste knoppen linksom moeten worden omgedraaid, dit moet echter rechtsom zijn. De melding C2 geeft aan dat de knoppen te lang bediend zijn. 


Hoe krijg ik de C2 melding weg?

Maak het fornuis 5 seconden spanningsloos door de perilex stekker uit het stopcontact te halen of de juiste groep in de meterkast om te zetten.


Activeren en deactiveren van het kinderslot 


Activeren 

Draai de regelknoppen voor de kookzones linksvoor en rechtsvoor gelijktijdig rechtsom en houd de knop 4 seconden in deze positie. Op het display verschijnt een 'L' voor elke kookzone om aan te geven dat het kinderslot nu is geactiveerd. Na enkele seconden schakelt de kookplaat over naar stand-by. 


Deactiveren 

Draai de regelknoppen voor de kookzones linksvoor en rechtsvoor gelijktijdig rechtsom en houd de knop 4 seconden in deze positie om het kinderslot te deactiveren. Op het display verschijnt een '0' voor elke kookzone; het kinderslot is nu gedeactiveerd. Na enkele seconden schakelt de kookplaat over naar stand-by. 

Open artikel

Wat betekent de melding "shop" op mijn fornuis?

Als de demostand van het fornuis is geactiveerd staat er "shop" in het display. 


Demostand van het fornuis uitzetten 

  1. Zorg dat het fornuis niet in de stand-bymodus staat. 
  2. Druk tegelijkertijd 5 seconden op de toets mode en de toets.

Open artikel